Anzer balı üretimi ballıköy;ün iklimsel
şartalarında uygun olarak 15 haziran 15 temmuz tarihleri arasında
yapılmaktadır.Kooperatif ortağı üyeleri ağustos ayının sonunda sağımı
yapılan ballar kooperatife teslim edilir.Her üreticinin balından 250 gr
numune alınır.Alınan numune örnekleri kooperafimiz hazır olduğu bir
ortamda numarandırılır ve çelik kasalara kapatılıp mühürlenir.Alinan
250gr lık numune Hacettepe Üniversitesinde Fen Fakültesi Biyoloji
bölümüne gönderilir.
Hacettepe üniversitesi tarafından Anzer balının belirleyici
özelliklerine göre tahlil edilir.Tashlil sonucu Anzer balı vasfına haiz
ballar uygun raporla,uygun olmayanlar ise negatif raporla kooperatife
bildirilir.Anzer balına uygun özellikleri ballar kooperatif yönetimi
kurulun huzurunda ve gıga mühendislerinin nezaritinde dolumu yapıldıkdan
sonra mühürlenerek satışa sunulur. Anzer kooperatifin hiçbir bayisi
yokdur Anzer balı markası sadece Anzer ballı köy Tarımsal kalkınma
kooperatifine aittir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder