13 Haziran 2012 Çarşamba

BAL HASADI TAHLİL VE SATIŞ SÜREC

Anzer balı üretimi ballıköy;ün iklimsel şartalarında uygun olarak 15 haziran 15 temmuz tarihleri arasında yapılmaktadır.Kooperatif ortağı üyeleri ağustos ayının sonunda sağımı yapılan ballar kooperatife teslim edilir.Her üreticinin balından 250 gr numune alınır.Alınan numune örnekleri kooperafimiz hazır olduğu bir ortamda numarandırılır ve çelik kasalara kapatılıp mühürlenir.Alinan 250gr lık numune Hacettepe Üniversitesinde Fen Fakültesi Biyoloji bölümüne gönderilir.

Hacettepe üniversitesi tarafından Anzer balının belirleyici özelliklerine göre tahlil edilir.Tashlil sonucu Anzer balı vasfına haiz ballar uygun raporla,uygun olmayanlar ise negatif raporla kooperatife bildirilir.Anzer balına uygun özellikleri ballar kooperatif yönetimi kurulun huzurunda ve gıga mühendislerinin nezaritinde dolumu yapıldıkdan sonra mühürlenerek satışa sunulur. Anzer kooperatifin hiçbir bayisi yokdur Anzer balı markası sadece Anzer ballı köy Tarımsal kalkınma kooperatifine aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder